EN / HU

A Leopold Bloom Képzőművészeti Alapítvány és a Pepper Art Projects pályázatot írt ki magyar képzőművészeknek a Leopold Bloom Képzőművészeti Díj elnyerésére.

A pályázat célja

Az alapítók célja, hogy támogassák a magyar képzőművészet progresszív alkotóit és segítsék nemzetközi bemutatkozásukat, karrierépítésüket. A díj alapítóinak kezdeményezése – hasonlóan a James Joyce Ulysseséhez – többek között a nemzetköziséget, az ír-magyar kapcsolatokat szimbolizálja.

A pályázók köre

A díjra korhatár nélkül, ingyenesen pályázhatnak Magyarországon alkotó, illetve a hazai szcénában markánsan jelenlevő művészek.

A pályázat részletei

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:

  • Angol nyelvű, aktualizált szakmai önéletrajzot
  • Angol nyelvű digitális portfóliót (a benne szereplő művek adataival: cím, év, technika, méret, egyéb szükséges információk)
  • Angol nyelvű, aktualizált statement-et, mely reflektál a művész bemutatott műveire
  • Legfeljebb kétoldalas, angol nyelvű, a pályázó alkotásait bemutató külföldi kiállítás szöveges koncepcióját. A koncepció egyaránt vonatkozhat egyéni kiállításra vagy a pályázó csoportos kiállításon való szereplésére. Az utóbbi esetben a csoportos kiállítás teljes koncepciója, valamint a többi kiállító művész listája is csatolandó.
  • Legalább négy legfeljebb nyolc alkotásnak a reprodukcióját ( cím, év, technika, méret, egyéb információk), melyet a pályázó az ősz folyamán megrendezendő díjátadó kiállításra történő beválogatása esetén bemutatásra szán.

A pályázatokat az alábbi elismert szakemberekből álló nemzetközi zsűri értékeli:

  • Zsűri: Dr. Declan Long – elnök, Susanne Altmann, Mark Rappolt
  • Előzsűri: Catalina Lozano, Barbara Sirieix, Maija Rudovska

A zsűri tagjai a következő szempontok alapján hozzák meg döntésüket:

  • a beadott portfólió és kiállítási koncepció
  • a művész munkáinak nemzetközi aktualitása

A kiválasztott döntősök művei az Új Budapest Galériában (Bálna) kerülnek kiállításra, ahol a díjátadón ismerhetjük meg győztes művész nevét.

Díjazás:

A díj összege 10 000 euró, melyet a győztes egy külföldi kiállítás, az ahhoz kapcsolódó költségek és külföldi jelenlétének biztosítására használhat fel.

A győztes kihirdetése és a díjátadó 2015. szeptember 4-én kerül megrendezésre az Új Budapest Galériában (Bálna).

A pályázat győztese a díjátadót követően az Alapító és Szervező közreműködésével koncepciót dolgoz ki a külföldi kiállítás optimális helyszínéről, időpontjáról. A kiállítási helyszín kiválasztásának fontos szempontja, hogy olyan tér legyen, melynek közönsége, hagyományai, stílusa kapcsolódik a győztes munkáinak műfajához és segítse a művész külföldi karrierépítését. A helyszín kiválasztását követően a Szervező felveszi a kapcsolatot a megjelölt kiállítóhellyel és előkészíti a kiállítást.A kiállítás megvalósítására legfeljebb 18 hónap áll rendelkezésre.

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb adatait publikálja. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját a kiírás végén található linkre kattintva! További információ a felhasználási feltételekben.

A pályázat benyújtása

A pályázatok megengedett formátuma: PDF, maximum 10 MB méretben.

A pályázatokat kizárólag digitális formában várják és kérik az alábbi szerverre feltölteni.

Határidő: 2015. április 30.